Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

2024 рік

Відбірковий етап огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості

Відповідно до Положення про Всеукраїнський огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевості, затвердженого наказом Міністерства культури України від 30.06.2017р. №619, наказу управління культури, національностей та релігій № 24-ОД від 05.04.2024р. «Про регіональний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості», розпорядження Отинійського селищного голови № 50 від 29.04.2024р.відбувся відбірковий етап огляду–конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. В конкурсі взяли участь 12 клубних закладів громади, з них: 2 - Будинки культури, 1 - Народний дім, 9 - клубів. В ході відбіркового конкурсу особлива увага зверталася на стан матеріально-технічної бази клубних закладів, рівень кадрового забезпечення, різноманітність форм та методів роботи, спрямованих на духовне відродження, національно-патріотичне виховання та задоволення культурних потреб жителів села, взаємодія з навчальними, позашкільними закладами у навчанні та вихованні дітей та молоді, співпраця з громадами. За поданими матеріалами журі визначило переможців:

11:29:19 31.05.2024

Обласний відкритий фестиваль народного танцю «Арканове коло»

26 травня 2024 року у м. Івано-Франківськ відбувся фестиваль народного танцю «Арканове коло» З початку повномасштабного вторгнення, як ніколи, постало питання про українську ідентичність та важливість збереження української культури. Адже, це невід'ємна частина нашої державності. Метою фестивалю є розвиток та популяризація народної хореографії, пропаганда національної єдності за допомогою танцювальної культури, демонстрація кращих зразків народного танцю, в яких збережено багатовікові традиції та цінності українського народу.

11:13:02 27.05.2024

«Героям незламної країни наша шана і вдячність»

23 травня Україна вшановує Героїв, що в часи становлення української державності, починаючи від з княжих часів, козацької доби, визвольних змагань ХХ століття, а особливо учасників російсько-української війни боронили і боронять рідну землю від ворога. У цій важкій борні гинули і гинуть сотні і тисячі українських Героїв, вписавши в нашу історію свої імена. З вдячністю і молитвою схиляємо голови перед їх світлою пам’яттю. Прислухаймось у цей день до голосу героїв, що одним з’єднаним могутнім хором до нас промовляють: «Українці! Будьте гідними! Боріться за своє достойне життя! Здійсніть наш заповіт». І коли цього голосу слухатимуть мільйони, ми зможемо спокійно глянути у майбутнє. З вірою у щасливе майбутнє наші воїни дають відсіч російському агресору і всі ми молимо Бога аби захистив і зберіг їх життя. Хай на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, знову запанує мир!

11:15:46 24.05.2024

День вишиванки

Вишиванка – це не просто одяг, це символ нашої національної гордості та єдності. Носити вишиванку – означає носити у серці свою історію та культуру.У кожній ниточці вишиванки живе частинка нашої України.

11:16:49 16.05.2024

„У світі усе починається з мами”

У другу неділю травня, ми віддаємо шану найдорожчій людині в житті кожного з нас – мамі. Ми вдячні їм за турботу, любов та надзвичайну мужність. І попри війну і важкий час випробувань, кожен у цей день вклоняється українським матерям, які своєю любов’ю і вірою надихають нас і дають сили жити і боротися заради майбутнього.

11:18:17 13.05.2024

Місячник благоустрою

Відповідно до рішення виконавчого комітету Отинійської селищної ради від 26.03.2024 року №73/2024 «Про місяць благоустрою території населених пунктів Отинійської селищної територіальної громади» впродовж квітня працівниками культури проведені заходи щодо приведення прилеглих територій та приміщень закладів культури до належного санітарно-технічного стану.

11:19:21 02.05.2024

Стартував конкурс на здобуття Всеукраїнської літературно-мистецької премії «Київська книга року» – 2024

Інститут політико-правових та релігійних досліджень оголосив конкурс на здобуття Всеукраїнської літературно-мистецької премії «Київська книга року» у 2024 році.

08:30:37 30.04.2024

«Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі»

Людство залишає по собі страшні рани на Землі. Деякі з них роками чи навіть століттями не здатні загоїтися. Однією з таких ран є аварія на Чорнобильській атомній електростанції, що сталась в ніч на 26 квітня 1986 року. Цьогоріч ми відзначаємо 38 роковини цієї страшної події, що й досі впливає на життя у Чорнобильській зоні відчуження.

11:21:42 26.04.2024

Робоча нарада працівників культури.

18 квітня відбулася робоча нарада працівників клубних та бібліотечних установ Отинійської селищної територіальної громади. На порядку денному обговорювалися питання звітності закладів культури, планування заходів, проведення відбіркового етапу Всеукраїнського огляду клубних закладів у сільській місцевості, підтвердження звання «народний» мистецькими колективами. Крім того, працівники отримали методичні матеріали з питань проєктів ментального здоров’я, безбар’єрності, екологічного виховання, які зможуть використати при проведенні заходів.

16:44:52 18.04.2024

ЩОДО НАЦІОНАЛЬНОЇ ВОЛОНТЕРСЬКОЇ ПЛАТФОРМИ

ЩОДО НАЦІОНАЛЬНОЇ ВОЛОНТЕРСЬКОЇ ПЛАТФОРМИ З метою посилення волонтерського руху між Міністерством молоді та спорту України, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією «Українська Волонтерська Служба» підписано Меморандум про взаєморозуміння, відповідно до якого діє Національна волонтерська платформа (далі – Платформа). Завданням Платформи є інформування молоді про можливості волонтерства в Україні та за кордоном, підтримка інститутів громадянського суспільства у напрямі залучення волонтерів.

20:46:36 25.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора