A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

Борщівник Сосновського: на Прикарпатті спостерігається зменшення площ, захоплених бур’яном

Борщівник Сосновського – багаторічна рослина родини зонтичних, сягає 2-3 метрів заввишки, має товсте порожнисте стебло та великі перисті листки. Борщівник мігрує Україною: відомчими смугами автомобільних та залізничних шляхів, узбіччями польових доріг, з’являється на сільськогосподарських угіддях, необроблюваних землях, пустирях, сміттєзвалищах, присадибних і дачних ділянках, обочинах лісів, у парках, садах, зерносховищах, складах, населених пунктах, каналах, ярах, балках, заплавах річок і струмків.

08:26:56 01.05.2024

Переміщення сільськогосподарських тварин територією держави та з метою їх подальшого експорту

Суб′єкти господарювання, які планують продаж (експорт) та/або купівлю (імпорт) сільськогосподарський тварин для подальшого їх утримання (вирощування), з метою недопущення розповсюдження та занесення інфекційних хвороб тварин повинні дотримуватись певних вимог, передбачених Методичними рекомендаціями щодо профілактичного карантинування тварин для подальшого переміщення.

13:24:31 29.04.2024

Антибіотикорезистентність – важлива проблема сьогодення

Антибіотикорезистентність мікроорганізмів є глобальною проблемою громадського здоров’я, безпеки харчових продуктів і набула критичного рівня у світовому масштабі. Вагомою причиною виникнення антибіотикорезистентності є безконтрольне та надмірне застосування протимікробних препаратів (антибіотиків) у тваринництві та рослинництві, зокрема, з метою стимуляції росту (як кормова добавка) всупереч повної заборони.

13:24:31 29.04.2024

На Прикарпатті буде проведена пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу

На території Івано-Франківської області (відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин) у травні 2024 року буде проведена кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

13:26:21 26.04.2024

Затверджено Програму визначення ветеринарно-санітарного статусу територій щодо вароатозу

Програму визначення ветеринарно-санітарного статусу країни, регіону, зони щодо вароатозу (вароозу) затверджено наказом Держпродспоживслужби від 02.04.2024 р. № 199. Документ розроблений Держпродспоживслужбою за підтримки європейського проєкту EU4SaferFood відповідно до законодавства України у галузі ветеринарної медицини, рекомендацій ВООЗТ та європейського законодавства у сфері здоров’я та благополуччя тварин.

16:55:49 24.04.2024

В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини  розробили Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту рослин у 2024 році

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розробили прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту рослин на поточний рік.

16:54:06 24.04.2024

Спеціалісти Держпродспоживслужби провели «години споживчих знань» ще в чотирьох прикарпатських ліцеях 

 В квітні 2024 року в рамках  популяризації  та розвитку  споживчої освіти серед населення, спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами відвідали територіальні громади Коломийського району з метою реалізації освітньої ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

16:52:41 24.04.2024

На Надвірнянщині вживають необхідних заходів з локалізації сказу               

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області встановлено сказ кота, який належав громадянину  Пасічнянської сільської громади Надвірнянського району Івано-Франківської області.

11:10:56 22.04.2024

Оминайте місця  стихійної торгівлі

З настанням весняно-літнього періоду зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування.  Фізичні особи без відповідних дозвільних документів на реалізацію харчових продуктів і у невстановлених місцях продають з рук, з землі, без дозволу на розміщення об’єкту торгівлі.

12:50:06 18.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора