A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Нарада із представниками ТОВ "ГАЗМЕРЕЖІ"

Дата: 13.03.2024 09:21
Кількість переглядів: 107

12.03.2024 в Отинійській селищній раді відбулась зустріч представників Коломийської дільниці ТОВ «Газорозподільні мережі України» з старостами старостинських округів, керівниками структурних підрозділів селищної ради, бюджетних організацій і комунальних господарств. 

1. Щодо перевірки справності інженерних комунікацій. За інформацією Коломийського управління по експлуатації газового господарства та у відповідності до вимог пункту 5.10 розділу 5 глави V «Правил безпеки систем газопостачання», затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 № 285, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 за № 674/27119: власники (балансоутримувачі та/або орендарі (наймачі) житлових і громадських будинків повинні: утримувати в належному стані підвали, технічні коридори і підпілля, забезпечувати постійне підтримання в робочому стані їх освітлення і вентиляцію; утримувати в належному до експлуатації стані ущільнення вводів підземних комунікацій в підвалах будинків, а також місця перетинів газопроводами елементів будівель; утримувати в належному стані фасадні та внутрішні газопроводи; своєчасно перевіряти стан і за потреби проводити ремонт димових і вентиляційних каналів, оголовків димоходів. Відповідно пунктів 6.1, 6.2 та 6.8 розділу 5 глави V «Правил безпеки систем газопостачання». «Безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)). Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл центрального органу виконавчої влади на виконання цих робіт. При перевірці димових і вентиляційних каналів визначають: прохідність каналів (відсутність засмічення і наявність тяги), герметичність, відокремленість, справність оголовків, відсутність сажі і смоли на внутрішніх поверхнях, тріщин – на зовнішніх. Справність інженерних комунікацій перевіряється щороку перед опалювальним сезоном і оформляється відповідними актами, які надаються газорозподільному підприємству щороку до початку опалювального періоду, а за наявності димових каналів відповідні акти надаються двічі на рік.

 2. Щодо необхідності підписання актів розмежування з усіма категоріями населення. Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП) від 29.09.2023 № 1772 "Про зупинення дії ліцензії з розподілу природного газу, виданої АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ», з 01.10.2023 зупинено АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ "ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ" дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, видану відповідно до постанови НКРЕКП, від 26.07.2017 № 852. Постанову опубликовано на сайті НКРЕКП за посиланням: https://www.nerc.gov.ua/acts.

Додатково повідомляємо, що Постановою НКРЕКП від 26.12.2022 №1839 «Про видачу ліцензії з розподілу природного газу ТОВ «Газорозподільні мережі України», з урахуванням змін, внесених Постановою НКРЕКП від 29.09.2023 № 1769, Товариству було розширено територію де знаходиться газорозподільна система, що перебуває у власності, господарському віданні, користуванні чи експлуатації ТОВ «Газорозподільні мережі України» в межах території Івано-Франківської області. Зважаючи на те, що у подальшому, в межах зазначеної території, господарську діяльність з розподілу природного газу буде здійснювати ТОВ «Газорозподільні мережі України», необхідно звернутись для підписання акту розмежування балансової належності в Коломийське УЕГГ за адресою м. Коломия, вул. Крип’якевича, 4.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора