Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

E.coli в ротовій порожнині!!!

Дата: 04.04.2023 15:01
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

E.coli - це бактерія родини Enterobacteriaceae і виділяється, як правило із нижніх відділів кишківника, широко поширена в природі, в грунті, у воді, але ні в якому разі не є мешканцем ротової порожнини. Вона виділяє шигатоксин, що спричиняє неприємні симптоми: 

♦️сухість ротової порожнини

♦️Першіння

♦️Кашель, який не піддається лікуванню.

Причиною розвитку E.coli в цьому середовищі є дизбіоз.

Дисбіоз ротової порожнини - це зміна мікробного складу на слизових оболонках ротової порожнини, яка служить бар'єром між навколишнім середовищем і внутрішнім середовищем людини. В нормі у роті людини живуть мільйони мікроорганізмів. Одні - цілком безпечні, інші - умовно патогенні, та патогенні, можуть спровокувати неприємні симптоми зі збільшенням їхньої кількості.Як правило виникає це при порушенні імунної системи. 

Щоб запобігти розвитку дизбіозу достатньо дотримуватись кількох простих порад:

- Дотримуйтесь повноцінного раціону харчування: натуральні пробіотики та пребіотики, вітаміни, продукти що містять залізо, кальцій та інші мікроелементи.

- Дотримуйтесь правильної термічної обробки харчових продуктів, вживайте достатній об'єм рідини щодня.

- Не запускайте карієс та інші захворювання зубів, вони можуть призвести до хронічної інфекції в роті.

Основним методом профілактики антибіотикоасоційованого дисбіозу є прийом ПРОБІОТИКІВ з першого дня антимікробної терапії, а також протягом 7-14 днів після закінчення курсу.

Пробіотики це живі корисні бактерії, які активно боряться з патогенною мікрофлорою у роті, беруть участь у травленні, стимулюють імунітет.

Якщо у вас виникли подібні симптоми звертайтесь до фахівців, робіть посів на флору, щоб визначити мікробний склад свого організму! 

 Бережіть своє здоров'я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора