A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Захворюваність ГРВІ

Дата: 22.02.2023 14:34
Кількість переглядів: 98

            Фото без опису

Захворюваність ГРВІ у лютому

Епідемічна ситуація  щодо гострих респіраторних хвороб та грипу на території обслуговування Коломийського відділу, а це девяти обєднаних громад, залишалась нестійкою. Протягом п’ятого-сьомого тижнів року, у порівнянні з першими чотирьма, встановлено поступове збільшення кількості зареєстрованих випадків ГРВІ, але це є всього 42.8% від кількості хворих, що були зареєстровані за аналогічний період минулого року. Показник захворюваності за цей час збільшився з 323,0 на п’ятому тижні до 463,1  на сьомому. Поступово також збільшується питома вага захворівших дітей з 0,53 на п’ятому тижні до 0,61 на сьомому.

Найбільш інтенсивно епідпроцес з ГРВІ протікав у Коломийській та Вербізькій громаді і становив 1477 та 1346 на 100 тисяч населення. Найменше хворіли громадяни Коршівської та Гвіздецької громад, де захворюваність була у двічі меншою і склала 578,3 та 708,3 відповідно.

На активацію епідпроцесу у лютому мабуть вплинуло відновлення навчального та виховного процесів в організованих дитячих колективах, цим самим створились умови для поширення гострих респіраторних інфекцій.

Одним із основних засобів попередження ускладнень грипу  є щеплення. Протягом даного епідсезону від грипу щеплено всього 336 осіб. В основному щепились особи з груп ризику: ті що мають хронічні хвороби, старшого віку та медичний персонал. Ускладнень від захворювань грипом серед щеплених не  зареєстровано.

Треба памятати, що щеплення не запобігає хворобі, а попереджує виникненню ускладнень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора