A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Відзначення Дня Незалежності України

Дата: 25.08.2022 09:56
Кількість переглядів: 182

31  річниця Незалежності України

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення Незалежності України, який став точкою відліку сучасної державності. Насправді ж, відбулося відновлення державного суверенітету, за який українці змагалися протягом багатьох століть. Саме свобода і гідність завжди були і є для нас основоположними цінностями.

Сьогодні 6 місяців, 182–ий день відкритої військової агресії путінської Росії проти Незалежної України. Нині на нашу долю випала неймовірно важка ноша - захистити незалежність, захистити Україну, як державу, а українців, як націю.

На площі, біля пам’ятника Великому Кобзарю, в селищі Отинії відбулися урочистості з нагоди головного свята нашої держави. Передував урочистостям Молебень за Україну, який відслужив настоятель Храму Введення в Храм Пресвятої Богородиці Православної Церкви України, протоієрей Василь Мороз. Молитвою пом’янули всіх загиблих захисників, які поклали на вівтар нашої свободи свої життя. Селищний голова Олег Савчук привітав жителів громади та зазначив важливість незалежності для громадян України, подякував нашим захисникам за мирне небо і можливість жити в рідних домівках. Прозвучали тематичні твори у виконанні читців Марини Бендасюк с. Скопівка, Анатолія Глушкевича с. Грабич, Вікторії Угринчук смт. Отинія, Євгена Жураковського с. Угорники. Патріотичні пісні прозвучали у виконанні гурту «Водограй», хорової групи народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Прикарпаття» Будинку культури смт. Отинія, солістів Іванни Вишиванюк, Володимира Притуляка, Ангеліни Зарецької, Вікторії Новіцької. На завершення всі присутні мали можливість оглянути книжкову виставку нових надходжень від Українського інституту книги, присвячену 30-ти річчю Незалежності України.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора