A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Благодійна акція-концерт «Українці – нація нескорених героїв»

Дата: 30.05.2022 09:50
Кількість переглядів: 187

Благодійна акція-концерт «Українці – нація нескорених героїв»

Фото без опису

29 травня на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Отинії відбулася благодійна акція-концерт «Українці – нація нескорених героїв», присвячена Дню Героїв.

Цього дня, минає 8 років як поблизу Слов'янська в районі проведення антитерористичної операції був збитий гелікоптер Мі-8МТ Національної гвардії України, який після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на п'ятому блокпосту, повертався з району гори Карачун. Отинійщина втратила одразу чотирьох своїх синів: Віктора Яков'яка з Голоскова, Петра Остап'юка з Торговиці, Василя Семанюка з Нижньої Велесниці, Володимира Лисенчука з Лісного Хлібичина.

29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим "Зеленим коридором" загинув уродженець Отинії Роман Грицик.

28 травня 2015 року був важко поранений у результаті прямого влучення танкового снаряду під час обстрілу російськими бойовиками позиції «Шахта» поблизу села Водяне під Донецьком та через 40 хвилин помер уродженець Струпкова Василь Кіндрацький.

3 грудня 2017 р. був важко поранений кулею ворожого снайпера в голову на позиції поблизу с. Новозванівка Луганської області та через кілька днів помер житель Ворони Іван Дубей.

19 березня 2022 року у бою з російськими окупантами загинув житель Лісного Хлібичина Ігор Сморжанюк.

21 березня 2022 року захищаючи рідну землю загинув мешканець Лісного Хлібичина Микола Сікорський.

Присутні вшанували хвилиною скорботи пам’ять загиблих героїв.

До символічної могили «Борцям за волю України» поклали квіти. У своєму виступі голова Отинійської селищної ради Олег Савчук та депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький зазначили про важливість зберегти пам’ять про загиблих і щоденно пам’ятати, що ми живемо у часі війни. Наші захисники потребують нашої підтримки і допомоги, бо якщо ми не підтримаємо нашу армію зараз, завтра можемо втратити все.

Піднесли молитви за мир в Україні і за здоров’я наших воїнів настоятель деканального Храму Зіслання Святого Духа Української греко-католицької церкви митрофорний протопресвітер Василь Мельничук та настоятель Храму Введення в Храм Пресвятої Богородиці Православної Церкви України, протоієрей Василь Мороз.

У мистецькій програмі взяли участь: вокальний квартет працівників культури та вокальне тріо дівчат Будинку культури с. Лісний Хлібичин, дует у складі Марії Ільків та Іллі Кочержука та учнівського колективу Отинійського ліцею ( керівник Володимир Андрійчук), гурт працівників культури «Водограй» (керівник Ярослав Лесюк), хорова група народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Прикарпаття» Будинку культури смт. Отинія, вокальний ансамбль «Гармонія» (керівник Володимир Андрійчук), солісти Жанна Романюк та Марина Романюк, читці Арсен Жураковський та Микола Щербін з Угорник, Аліна Дурманова с. Нижня Велесниця, Вікторія Угринчук селища Отинія.

Під час проведенння благодійної акції на підтримку наших захисників зібрано 19 723 гривень. Дякуємо всім небайдужим краянам.

Підтримуємо наші Збройні сили і віримо у перемогу.

СЛАВА УКРАЇНІ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора