A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

«Героїв Україна пам’ятає»

Дата: 18.02.2022 15:36
Кількість переглядів: 250

«Героїв Україна пам’ятає»

Фото без опису

У ці дні в Україні вшановують восьмі роковини трагічних подій Революції Гідності – масові розстріли євромайданівців. За весь час революції багато патріотичних слів пролунало у кожній українській домівці, у кожному серці. Мільйони українців реалізували свій патріотичний порив поїхати до Києва, вийти на Майдан свого міста чи села. І лише Небесна сотня пішла далі… Вони пішли за небокрай, щоб ми мали майбутнє. 18 лютого, біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні у Отинії відбувся мітинг –реквієм «Героїв Україна пам’ятає». Настоятель деканального Храму Зіслання Святого Духа Української греко-католицької церкви, протопресвітер, отець мітрат Василь Мельничук та настоятель Храму Введення в Храм Пресвятої Богородиці Православної Церкви України, протоієрей Василь Мороз відслужили поминальну панахиду. До підніжжя пам’ятного знаку поклали квіти і запалені свічки. У своєму виступі депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький зазначив важливість збереження пам’яті про жертву Небесної сотні, консолідації суспільства перед загрозами зовнішньої агресії та чітке розуміння того, що Україна рухатиметься в європейському і євроатлантичному безпековому напрямках.

Студенти Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій та учні Отинійського ліцею почепили символічних паперових білих ангелів в рамках акції «Ангели пам’яті». Прозвучали тематичні музичні композиції у виконанні Павла Гавая і Христини Пасакас, Аліни Бойчук, Марії Ільків та Іллі Кочержука. На завершення всі присутні виконали державний гімн України.

І головне, кожен свій крок і кожне своє рішення тепер маємо звіряти із сумлінням і совістю, якими для нас є Небесна сотня. Щоденно у молитвах згадувати невинно вбитих героїв новітньої доби. Пам’ятаймо про них, бо поки вони живуть у наших серцях, допоки житиме про них пам’ять.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора