A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 31.12.2021 13:25
Кількість переглядів: 558

Про введення з 1 січня 2022 року оновленої нормативно-грошової оцінки земель селища Отинія.  

                                                         

Згідно з рішенням Отинійської селищної ради від 30.06.2021 № 354-10/2021 затверджено  нормативну грошову оцінку земель селища Отинія, яка впроваджується з 1 січня 2022 року.

Відповідно до Податкового кодексу України платники плати за землю (крім фізичних осіб) повинні самостійно обчислити суму земельного податку або орендної плати станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подати відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік .

У разі введення в дію нової нормативної грошової оцінки земель разом з податковою декларацією з плати за землю в обов’язковому порядку подається витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Таким чином, у зв’язку з введенням в дію на території селища Отинія Отинійської селищної ради нової нормативної грошової оцінки земель з початку 2022 року при декларуванні плати за землю необхідно разом з податковою декларацією надати до податкового органу витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок станом на 01.01.2022 року виконаний відділом Управління Держгеокадастру у Коломийському районі.

Витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок видаються через Центр адміністративних послуг.

Також інформуємо, що на Публічній кадастровій карті України доступна електронна послуга замовлення витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, яка дає можливість замовити витяг онлайн за умови внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру та ідентифікації суб’єкта звернення.

Отже, всім землекористувачам, у яких право користування землею оформлене, слід отримати новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора