A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

10 грудня відзначають Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, який присвячений Дню прав людини.

Дата: 10.12.2021 15:52
Кількість переглядів: 273

10 грудня відзначають Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, який присвячений Дню прав людини.

З цієї нагоди 9 грудня Марта Фучко, заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Коломийського місцевого центру з надання БВПД провела захід в Отинійській масовій бібліотеці на тему «Насильство в сім’ї – порушення прав людини» для жителів Отинійської громади.

Юристка центру презентувала ролик на тему : «Що таке безоплатна правова допомога?» та розповіла про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні. Також присутніх ознайомлено з основними завданнями й цілями безоплатної правової допомоги та видами правових послуг, які надаються згідно з Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Марта Фучко зазначила: «Сьогодні домашнє насильство та насильство за ознакою статі є проявом порушення прав людини та найгострішою проблемою суспільства. Під домашнім насильством розуміється будь-яка дія фізичного, економічного, сексуального або психологічного насильства, а також погрози вчинення таких дій. Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги належать до установ, які покликані здійснювати заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. З 7 грудня 2017 року право на безоплатну вторинну правову допомогу отримали особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі».

Учасники заходу дізналися способи запобігання та протидії насильству, навчилися розпізнавати домашнє насильство та його форми, а також вивчили алгоритм дій для отримання допомоги.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора