Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

VІ Всеукраїнський фестиваль- конкурс народної хореографії імені Павла Вірського.

Дата: 11.10.2021 16:35
Кількість переглядів: 461

VІ Всеукраїнський фестиваль- конкурс народної хореографії

імені Павла Вірського.

8-10 жовтня 2021 року у місті Києві, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, відбувся заключний ІІІій тур VІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського в якому взяли участь 102 колективи з України а також Канади. Івано-Франківську область представили 7 колективів, серед яких народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Прикарпаття» Будинку культури смт. Отинія ( керівники Мирослав та Людмила Марцінків, Оксана Курчій, Мирослава Малярчук), народний аматорський хореографічний колектив «Тайстра» клубу с. Ворона (керівник Світлана Кобилянська) Отинійської селищної ради.

9 жовтня колективи-переможці ІІ-го регіонального туру на сцені Центру культури і мистецтв Національного авіаційного університету представили на конкурсну програму хореографічні постановки. Оцінювали виступи учасників висококваліфіковане журі на чолі з Героєм України, Національною легендою України, Народним артистом України, лауреатом Національної премії України ім. Т. Шевченка, академіком національної академії мистецтв України, професор, головою національної хореографічної спілки УкраїниМирославом Вантухом.

10 жовтня у залі Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка відбулося нагородження та Гала-концерт переможців. Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Прикарпаття» Будинку культури смт. Отинія та народний аматорський хореографічний колектив «Тайстра» клубу с. Ворона посіли ІІІтє місце у номінаціях F та F1 - сільські колективи. Вітаємо колективи та їхніх керівників з високим досягненням. Висловлюємо подяку всім, хто долучився до організації поїздки.

          Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора