A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Правила безпеки при користуванні електрообігрівачами

Дата: 30.09.2021 09:00
Кількість переглядів: 499

Правила безпеки при користуванні електрообігрівачами

        Із настанням холодів починається активне використання електрообігрівачів. Але обігрівач − це не тільки альтернатива батареям, але й небезпечний прилад, який може спровокувати пожежу. Найчастіше для обігрівання приміщень використовують маслонаповнені електрорадіатори та електрообігрівачі з відкритими нагрівальними спіралями. Варто знати та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки при використанні електрообігрівачів, щоб захиститись і від холоду, і від пожеж.

 

Щоб уникнути небезпеки, пам’ятайте:

 

  1. Перед початком експлуатації уважно прочитайте інструкцію з використання саме цього електрообігрівача та ретельно слідкуйте за її дотриманням.

  2. У кожного приладу є свій термін експлуатації, який в середньому становить близько 10 років. Використання понад встановлений термін може призвести до трагічних наслідків.

  3. Не використовуйте пошкоджені чи саморобні прилади.

  4. Систематично перевіряйте справність електропроводки, розеток, щитків, штепсельних з’єднань.

  5. Не вмикайте одночасно в одну електромережу кілька потужних електроприладів. Це може викликати перевантаження електромережі, і як наслідок – «коротке замикання» та пожежу.

  6. На початку роботи приладу впевніться, що його штекер вставлено у розетку міцно, бо в іншому випадку – обігрівач перегріється і може стати причиною пожежі.

  7. Не залишайте увімкненим обігрівач на ніч.

  8. Не використовуйте прилад для сушки речей.

  9. Не дозволяйте дітям гратись біля електрообігрівача відкритого типу! Не залишайте маленьких дітей самих у приміщенні, якщо ввімкнено обігрівач.

  10. Встановлюйте електрообігрівач на безпечній відстані від гардин та меблів. Ставити прилад потрібно на підлогу. Якщо ви користуєтесь конвектором – прикріпіть його до спеціальної підставки на невеликій відстані від підлоги.

  11. Не використовуйте обігрівачі у приміщеннях із лакофарбовими матеріалами, розчинниками та іншими легкозаймистими матеріалами.

  12. Регулярно очищайте обігрівач від пилу – він схильний до самозаймання.

  13. Не розміщуйте проводку електрообігрівача під килимами та іншим покриттям.

  14. Не ставте на проводи важкі предмети (наприклад, меблі).

  15. Несправності у роботі електрообігрівача повинен усувати лише спеціаліст-електрик.

 

Дотримуйтесь цих простих правил, щоб захистити власне майно та життя від пожеж!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора