A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Обережно!  На Прикарпатті зафіксовано сказ лисиці

Дата: 30.07.2021 14:31
Кількість переглядів: 389

Обережно!  На Прикарпатті зафіксовано сказ лисиці

                        

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці, виявленої на території особистого селянського господарства, якою був нанесений покус людині смт. Більшівці Більшівцівської ОТГ Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 22.07.2021р. № 001936 п.м./21).

З метою координації дій з ліквідації захворювання, 23.07.2021 року при Галицький міській раді проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено смт. Більшівці неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження. 

Спеціалісти служби ветеринарної медицини на території неблагополучного пункту здійснюють подвірний обхід, клінічний огляд всіх сприйнятливих тварин з метою виявлення хворих та/або підозрілих у захворюванні тварин, а також проводять профілактичну вакцинацію всіх сприйнятливих тварин.

Крім того вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

 

До уваги власників домашніх тварин

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. 

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора