A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ВЕСНЯНО-ЛІТНЯ ЗАБОРОНА НА ЛОВ РИБИ

Дата: 08.04.2021 17:39
Кількість переглядів: 460

З метою забезпечення охорони, відтворення і збереження місць природного відтворення водних рибних ресурсів, сприятливих умов для нересту та збільшення рибних запасів у водоймах загального користування, в області встановлено весняно-літню (нерестову) заборону на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах.

Відповідно до законів України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону біоресурсів», «Про тваринний світ», розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 31.03.2021 № 107 «Про охорону водних біоресурсів під час весняно-літньої нерестової заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області у 2021 році» та наказу управління Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області від 15.03.2021 № 13 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Івано-Франківської області в 2021 році», на основі досліджень та відповідно до норм чинного природоохоронного законодавства, під час нересту діятиме заборона для промислового та суттєві обмеження для любительського рибальства.

Любительське рибальство, добування водних біоресурсів на період нересту риби і розмноження інших водних біоресурсів забороняється у таких межах та у такі терміни:

в р. Дністер з усіма притоками та водосховищами – з 01 квітня по 10 червня;

в р. Прут з усіма притоками – з 01 квітня по 20 травня;

у придаткових системах водойм (притоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою у період весняної повені) – з  01 квітня по 30 червня.

Забороняється промисловий вилов риби у Бурштинському водосховищі з 01 квітня по 30 червня.

На всіх рибогосподарських водоймах забороняється будь-який вилов раків протягом періоду виношування ікри, личинок та першої линьки у 2021 році до 30 червня.

Також забороняється пересування плавзасобів на нерестовищах та проведення під час нересту днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування піску та гравію.

Під час нересту дозволяється любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в світлу пору доби поза межами нерестовищ лише з берега, дотримуючись вимог, визначених Правилами любительського і спортивного рибальства та норм вилову риби.

З місцями розташування ділянок для любительського рибальства та нерестовищ у 2021 році можна ознайомитись за посиланням: https://ifr.darg.gov.ua/_nakaz_vid_15_03_2021_13_pro_0_0_0_978_1.html

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора