Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Наздоганяюча імунізація розпочалась.

Дата: 15.07.2024 10:55
Кількість переглядів: 106

В Україні з 15 липня розпочато чергову кампанію профілактичних щеплень особам, які пропустили планову імунізацію проти кашлюку, дифтерії та правця. Сталось це з причини відмов, відсутності вакцини. Не останню роль відіграла також епідемія КОВІДу та війна.  

За інформацією закладів охорони здоровя, виконання запланованих обсягів щеплень до вказаних хвороб останніми роками було низьким і недостатнім для створення колективного імунітету. Для того, щоб не було епідемій, повинні бути провакциновані 95% всього населення. Щеплення до кашлюка, дифтерії та правця фінансуються з державного бюджету і є безкоштовними.

На даний час заклади охорони здоровя визначили коло осіб, які підлягають щепленню проти кашлюку, дифтерії та правця. Працівники Коломийського відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» провели навчання з персоналом, що буде задіяним у цій вкрай важливій та необхідній кампанії.

Щеплення є обов’язковими і без даних про їх проведення заборонено перебувати чи працювати в організованих колективах, виїхати за кордон і т.д.

Тож кожен з нас повинен вирішити, що важливіше – чи перехворіти з можливими ускладненнями, чи імунізуватись.

Профілактика епідемій у час війни є особливо актуальною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора