Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

На часі тури додаткової імунізації.

Дата: 01.07.2024 14:45
Кількість переглядів: 38

В Україні відповідно рішення державної комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій від 17.06.2024 року на виконання розпорядження КМУ №562-р від 01.06.2023 року будуть проведені профілактичні щеплення особам які пропустили планову імунізацію проти кашлюку, дифтерії та правця.

За даними закладів охорони здоровя виконання запланованих обсягів щеплень до цих хвороб є критичними для формування колективного імунітету.З цієї причини на даний час у нас значно зросла захворюваність кашлюком, а від цього наванаження на медичну службу та бюджет.Переважна більшість захворівших кашлюком або зовсім не щеплені, або щеплені з порушенням календаря. Прогнозовано треба очікувати загострення епідемічної ситуації і щодо дифтерії та правця.

Відповідно планів у цій кампанії  повинні щепитисьдіти від року, а також дорослі, що з різних причин не були щеплені відповідно діючого Календаря щеплень. Це могло статись з причини відмови, стану здоровя, відсутності вакцини чи інших умов. Для того, щоб не було епідемій цих хвороб, повинні бути провакциновані 95% всього населення. Памятаймо, що цим самим ми захистимо не тільки тих, хто щепиться, а особливо тих, хто не може за станом здоровя щепитися. Тому вкотре пропоную звернутися до лікаря та переглянути отримані свої щепленнх, а також тих з ким мешкаємо чи спілкуємось.

Профілактика епідемій у час війни є питанням особливо актуальним.

 

      

 

Лікар-епідеміолог  відділення епідеміологічного нагляду  (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань  Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»       Дмитро Андрушко     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора