Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ЗАПУЩЕНО ІНТЕРАКТИВНИЙ САЙТ МАТРИЦІ РЕФОРМ

Дата: 10.06.2024 08:42
Кількість переглядів: 20

Кабінет Міністрів України запровадив Матрицю реформ - новий аналітичний інструмент для ефективного прийняття рішень та управління процесом впровадження реформ.

Матриця систематизує реформи та містить огляд офіційно затверджених рекомендацій та умов міжнародних партнерів України, а саме:

Рекомендації Єврокомісії, Звіт щодо України в межах пакету розширення ЄС;

Структурні маяки МВФ;

Макрофінансова допомога ЄС, зокрема План у межах Програми ЄС Ukraine Facility;

Умови Світового Банку (Development Policy Loan, DPL).

Матриця Реформ є аналітичним інструментом для ефективного впровадження і моніторингу виконання всіх запланованих заходів. Вона налічує понад 200 реформ (більш ніж 400 індикаторів) та містить експертну оцінку впливу реформ на економічне зростання та відновлення, проведену КШЕ та ЦЕС за консультаціями Центру зростання Гарвардського університету та сприяння Світового банку.

Ключові реформи стосуються всіх 6-ти кластерів та 33-ох сфер права ЄС (більше 100 рекомендацій), а також реформ у сфері безпеки та оборони.

На сайті Матриці реформ кожен може ознайомитися зі змістом, термінами та графіком виконання умов у різних сферах. А можливість застосування фільтрів до конкретного виконавця, індикатора та його рівня економічного впливу дозволяють провести ґрунтовний аналіз виконання Україною спільно визначених з партнерами заходів.

Сайт доступний за посиланням: https://reformmatrix.mof.gov.ua/

Водночас звертаємо увагу, що заходи Матриці Реформ наразі не містять весь обсяг робіт для відповіді на макроекономічну стабільність, відновлення (включаючи безпеку та енергетику) та потенціал зростання.

Було визначено, що для максимізації ефекту реформ Україні спільно з міжнародними партнерами треба зосередити зусилля на трьох напрямах:

Усунути макроекономічні ризики завдяки партнерам в межах Багатосторонньої координаційної платформи донорів та забезпечити довгострокове (до 2027 року) зовнішнє фінансування та негрошову підтримку.

Сприяти швидшому відновленню шляхом усунення основних перешкод для розвитку. Потрібно забезпечити протиповітряну оборону, енергетичну стійкість, стабільний та передбачуваний доступ до зовнішніх ринків, подолати дефіцит робочої сили та відновити логістику (SEAL+).

Посилити потенційне зростання - необхідно доповнити реформи визначеними за часом і обсягами інвестиціями та домовленостями щодо передачі технологій від партнерів, які сприятимуть підвищенню продуктивності та зростанню капіталу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора