Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

МИ ПАМ'ЯТАЄМО ГЕРОЇВ УКРАЇНИ! 10-ТА РІЧНИЦЯ ТРАГЕДІЇ НА КАРАЧУН-ГОРІ

Дата: 29.05.2024 08:22
Кількість переглядів: 68

29 травня 2014 року поблизу Слов'янська в районі проведення антитерористичної операції, зазнав обстрілу та був підбитий гелікоптер Мі-8МТ Національної гвардії України, на борту якого загинули шість військовослужбовців Національної гвардії та шість представників спецпідрозділу МВС України і генерал-майор Сергій Кульчицький.

· На жаль, серед загиблих були і наші земляки: Віктор Яков'як, 1988 року народження, з с. Голосків. З початком антитерористичної операції поїхав на Схід.

· Його ровесником був і Петро Остап'юк з с. Торговиця, який закінчив місцеву загальноосвітню школу, тепер вона носить його ім’я. Був активним і життєрадісним, авторитетом для молоді. Мав багато мрій та планів. У квітні, у складі загону прикарпатської поліції вирушив на Донбас, не признавшись навіть рідним. Виконував бойові завдання в найгарячішій на той час точці війни – горі Карачун.

· Василь Семанюк з села Нижня Велесниця, який назавжди в пам’яті залишиться 35 річним. Здобув мирну професію вчителя, але доля внесла свої корективи, поєднавши його життя із спецпідрозділом поліції. Поїхав у зону АТО, бо був переконаний, що його місце там. Ніс службу біля Слов’янська.

· Володимир Лисенчук з с. Лісний Хлібичин, служив у правоохоронних органах. У зону АТО поїхав на Великдень 2014 року.

Вічна і світла пам'ять ГЕРОЯМ, які назавжди у наших серцях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора