Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

У селі Голосків вшанували пам’ять загиблого спецпризначенця Віктора ЯКОВʼЯКА.

Дата: 28.05.2024 17:14
Кількість переглядів: 85

28 травня напередодні 10-ої річниці із дня трагічної загибелі, поблизу гори Карачун, старшого сержанта міліції Віктора Яковʼяка, на подвірʼї Голосківської гімназії відбувся памʼятний мітинг-реквієм.

Участь у заході взяли мати, батько, рідні та близькі загиблого захисника, односельці, друзі та всі хто знав Віктора, і шанує його памʼять. Також до заходу долучились: депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький, секретар Отинійської селищної ради Зоряна Ясінська, керуюча справами виконавчого комітету Отинійської селищної ради Катерина Соботник староста Голосківського старостинського округу Ярослав Левицький та працівники апарату Отинійської селищної ради.

29 травня 2014 року поблизу Слов'янська в районі проведення антитерористичної операції, зазнав обстрілу та був підбитий гелікоптер Мі-8МТ Національної гвардії України, на борту якого загинули шість військовослужбовців Національної гвардії та шість представників спецпідрозділу МВС України і генерал-майор Сергій Кульчицький.

29 травня 2014 року Віктор Яков'як разом з іншими бійцями Івано-Франківської спецроти міліції мав повертатись із зони проведення АТО на відпочинок. Близько 12:30, гелікоптер Мі-8МТ (борт «16») Національної гвардії України, на борту якого перебували прикарпатські правоохоронці, після злету з майданчику на горі Карачун, був обстріляний із лісосмуги та підбитий терористами з ПЗРК. Під час падіння вибухнули паливні баки. Внаслідок події загинуло 12 чоловік, серед яких і старший сержант Віктор Яков'як.

1 червня в Івано-Франківську прощались із загиблими правоохоронцями, на громадянську панахиду прийшли кілька тисяч іванофранквців, весь особовий склад прикарпатської міліції, керівництво міста та області.

2 червня Віктора Яков'яка поховали на кладовищі рідного села Голосків.

Вічна пам’ять загиблому Захиснику!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора