Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Настане день, коли ми змусимо ворога відповісти за кожен їхній злочин. За кожну знищену домівку, вкрадену пралку, та найголовніше – скалічені та відібрані життя.

Дата: 26.04.2024 08:28
Кількість переглядів: 13

Процес документування шкоди нерухомому майну розпочався вже давно, і це правильно. Але на часі зафіксувати головні наші втрати – нематеріальні.

Загибель або зникнення безвісти близьких та рідних, примусове переміщення, фізичні і психологічні травми, отримання інвалідності, – на жаль, це відбувається з українцями щодня. Росія має заплатити і за це.

Сьогодні ВРУ прийняла у першому читанні проєкт Закону, який дозволить розпочати процес збору таких даних. Мова йде про законопроєкт № 10256, який наша команда розробила спільно з широким колом міжнародних та українських експертів.

Цей законопроєкт дасть можливість створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, і тим самим – забезпечити збір та облік інформації про шкоду, завдану країною-агресором життю і здоровʼю наших громадян.

Своєю чергою, це дасть змогу державі і громадянам не просто фіксувати всі факти заподіяння шкоди життю і здоров'ю, а сформувати набори даних, які в майбутньому допоможуть довести завдану шкоду при зверненні громадян до Міжнародного компенсаційного механізму за відшкодуванням збитків за рахунок репарацій.

 Детальніше тут: https://www.msp.gov.ua/news/23679.html

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора