Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Імунізація та глобальне здоров’я

Дата: 26.04.2024 08:18
Кількість переглядів: 15

Століттями людство шукало способи захистити себе від смертельних інфекційних захворювань. Одним зі основних методів порятунку - стала вакцинація.

Щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти мільйони людських життів. Вакцини врятували більше людських життів, ніж будь-який інший медичний винахід в історії.

  • завдяки вакцинації людство перемогло натуральну віспу;
  • захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%;
  • знизився рівень захворюваності на правець, дифтерію, кашлюк, краснуху, захворюваність менінгітами, раком печінки;
  • глобальна смертність від кору знизилася на 75%;
  • знизилася щорічна смертність від правця новонароджених більш ніж у 13 разів.

Вакцинацію в Україні проводять згідно із Національним календарем щеплень, який розроблено з урахуванням міжнародного досвіду, і, за умови його дотримання, є найоптимальнішим для забезпечення повноцінного імунітету.

 

В нашій країні безкоштовно можна вакцинуватися проти десяти інфекційних захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правцю, кашлюку, кору, паротиту, краснухи, вірусного гепатиту В, гемофільної інфекції.

 

Сьогодні, в умовах війни, імунізація  є не лише питанням громадського здоровя, але й національної безпеки, оскільки здоров’я кожного українця і в цілому нації, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. Кожен з нас може внести важливий вклад у збереження здоровя спільноти. Забезпечте своєчасну вакцинацію для себе та своєї сімї, спілкуйтеся з друзями та колегами про важливість імунізації, а також допомагайте поширювати достовірну інформацію про вакцини.

Ніхто не повинен померти від хвороби, яку можна попередити вакциною!!!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора