Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ШЛЯХОМ ДО ВОСКРЕСІННЯ

Дата: 22.04.2024 16:26
Кількість переглядів: 33

Вчора 21 квітня, у часі Великого посту, у селищі Отинія відбулася екуменічна Хресна Дорога.

Об’єднані у молитві, сотні людей йшли вулицями Отинії, зупинялися на кожній із 14-ти стацій та із скорботою вкотре усвідомлювали, який тяжкий хрест ніс на собі Ісус Христос, йшовши на Голгофу. Яку страшну ціну він заплатив за спасіння людства. Але зробив це покірно, не гнівлячи Господа, без ненависті, а з великої любові до людей.

Незадовго настане Господнє Воскресіння, якого ми так чекаємо. Але, на жаль, дочекаються не всі. Україна саме зараз іде шляхом своєї Хресної дороги. Її прагнуть розіпнути, а, щоб цього не допустити – ми боремося. Та, на жаль, у цій боротьбі ми втрачаємо наших Захисників , які понад усе люблять свою землю, свій народ.

Хресна хода розпочалась від Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ далі рушила до Римо-католицького костелу, Храму Введення в Храм Пресвятої Богородиці ПЦУ, опісля відбулась панахида на Алеї-памʼяті загиблих військових Отинійської громади і завершилась хода спільною молитвою у Храмі Зіслання Святого Духа УГКЦ.

Зі сльозами на очах громада йшла за хрестом, який несли волонтери, військові, родичі Захисників, матері та діти загиблих Героїв. Хрест також несли працівники медицини, освіти, культури, молоді та спорту, представники влади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора