A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Показники ГРВІ та грипу у І кварталі 2024 року

Дата: 05.04.2024 12:37
Кількість переглядів: 49

Епідемічна ситуація  щодо гострих респіраторних хвороб,  грипу та КОВІДу на території обслуговування Коломийського районного відділу (9 ОТГ),  у цьому році залишалась нестійкою. Звичайно це є характерним для холодної пори року. Цього року не  зареєстровано різкого (більш, як на третину) потижневого росту кількості випадків. Пік захворюваності припав на 4 і 5 тижні року, коли інтенсивний показник склав 797,8 та 763,6 на 100 тисяч населення.

Найбільш інтенсивно епідпроцес протікав традиційно у Коломийській та П’ядицькій громадах. Найменше хворіли громадяни, що звернулись за допомогою до медичних закладів Матеївецької та Отинійської громад, де захворюваність була більш ніж у двічі меншою.

З початку року лабораторно підтверджено 11 випадків грипу, які викликані грипом типу А.  Серед 6 хворих –  4 дітей віком від 5 до 9 років.  

Прошу і надалі дотримуватись загальновідомих засобів попередження інфекційних хвороб, особливо осіб груп ризику, а це хронічні серцево-судинні, ендокринні захворювання,  діти раннього та особи поважного віку.            

 

Лікар-епідеміолог  відділення епідеміологічного нагляду  (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань  Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»  Дмитро Андрушко     

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора