Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Відкриття памʼятних дощок загиблим захисникам України.

Дата: 01.04.2024 10:48
Кількість переглядів: 42

31 березня на подвір’ї Сідлищенської гімназії Отинійської селищної ради, зібралися учні, вчителі, жителі села та всі небайдужі, щоб вшанувати пам’ять загиблих на сході за волю та Незалежність України односельчан, випускників гімназії: Дмитра Годованця, Віталія Кварцяного, Миколи Пасічинського.

Розпочали захід із панахиди за Героями, котру очолили: отець Петро та отець Василь, опісля панахиди, відбулось освячення встановлених памятних дощок.

На відкритті були присутні: Отинійський селищний голова — Олег Савчук; депутат Івано-Франківської обласної ради — Олександр Левицький; староста Сідлищенського старостинсього округу — Наталія Годованець, начальник відділу освіти Отинійської селищної ради — Світлана Бурмай, директор Сідлищенської гімназії — Ігор Воловський; рідні загиблих, односельчани та небайдужі.

Пішов 3 рік, в Україні триває повномасштабна війна, кожен день якої приносить страждання та біль втрат, гинуть найкращі українці, цвіт нації. Наші земляки, теж, незамислюючись, пішли боронити рідну землю. Нажаль, їм не судилося повернутися живими. Вони полягли навіки. Тепер вони наші ангели-захисники.

Вони загинули – в ім’я життя інших, у ім’я спокою і миру на нашій землі. Вшанування їх пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв.

Низький уклін батькам , рідним та друзям наших героїв!

Ми завжди будемо їх пам’ятати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора