A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Звернення Голови Отинійської селищної ради, до 2-ї річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Дата: 24.02.2024 08:00
Кількість переглядів: 102

Шановні жителі громади, українці… 24 лютого ми всі згадуємо той страшний день початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Цей напад став черговим, найжорстокішим, етапом війни, яка триває вже 10 років.

Своїм рішенням керманич кремля розпочав війну, яка є наймасштабнішим бойовим зіткненням в Європі після Другої світової війни.

На зміну поняттям «фашизм» і «нацизм» прийшло поняття «рашизм», засноване на ідеях відродження «великої російської імперії» та різкого несприйняття інших національностей, культур і релігій. 

Війна в Україні шокувала світ. Масові розстріли, депортації, моральне й фізичне знущання з мирного населення, знищення культурної та історичної спадщини нашого народу — це все відбувається в Україні в ХХІ столітті.

Свідомо знищити українців як націю, стерти з лиця землі українські міста, перетворити нашу квітучу країну на зруйновану  провінцію  «російської імперії» — ось які цілі ставить перед собою кремль. Але досягти їх окупантам не вдасться.

Український народ продемонстрував світові приклади мужності, нескореності, стійкості, сміливості, непохитності, кмітливості, непокори, а найголовніше єдності перед жорстоким ворогом. Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу, оскільки ідеологія рашизму, яку сповідує політикум «північного сусіда»- офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.

Тому я хочу щиро подякувати  усім захисникам та захисницям за незламність духу, честь і відвагу! Щодня, щохвилини ви ризикуєте життям, бороните нас від ворогів, стаєте живим щитом на захист рідної землі. Ваш героїзм та подвиги пишуть історію нової, вільної, нескореної України.

  Ми повинні пам'ятати про те, що наші військові та добровольці, які боряться за країну, покладають нашу безпеку та свободу на свої плечі. Тому наша допомога  та підтримка є дуже важливими для того, щоб захисники знали, що ми всі стоїмо разом з ними.

  Також з великим сумом у серці я звертаюсь до родин, які втратили  найдорожчих у війні - своїх синів, братів, чоловіків, наших земляків, які віддали своє життя захищаючи країну від російської агресії.

  Надзвичайно важко для для нас усіх - втрата наших Героїв. Наші серця щемлять від болю за загиблих і за кожну родину, яка залишається зі слізьми на очах та болем у серці на все життя.

  Прошу кожного жителя громади пам'ятати, що ці Герої віддали своє життя за нашу з вами незалежність та свободу. Вони захищали державність та майбутнє кожного з нас. Ми повинні завжди згадувати їхні подвиги та шанувати їх пам'ять.

Слава Україні

 

З повагою

Отинійський селищний голова                   Олег САВЧУК

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора