Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Вшанування памʼяті Героїв Небесної Сотні.

Дата: 20.02.2024 15:31
Кількість переглядів: 67

 20 лютого, вся країна згадує 10-ті роковини із дня розстрілу Героїв Євромайдану — День пам’яті Героїв Небесної Сотні,

Герої не вмирають! Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.  Небесна Сотня віддала життя за кожного з нас! Не забуваймо про це!

         З нагоди вшанування Дня Героїв Небесної сотні в селищі Отинії відбулось памʼятне віче: «Залишаємося гідними своїх Героїв». 

Настоятель  деканального Храму Зіслання Святого Духа Української греко-католицької церкви,  протопресвітер, отець мітрат Василь Мельничук та настоятель Храму Введення в Храм Пресвятої Богородиці  Православної Церкви України, протоієрей Василь Мельник  відслужили панахиду за загиблими Героями Небесної сотні та захисниками України. 

До присутніх звернувся Голова Отинійської селищної ради — Олег САВЧУК, котрий наголосив на важливості увічнення памʼяті перших борців за Європейське майбутнє України в новітніх часах, та памʼяті наших Захисників — котрі віддали своє життя за волю та Незалежність нашої Батьківщини, та поділився власними спогадами про тодішні події Майдану! Також, слово мав депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр ЛЕВИЦЬКИЙ. 

Присутні долучились до акції «Ангели пам’яті», почепили паперових ангелів, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою. 


 Вдивляючись у світлини Героїв Небесної сотні, загиблих захисників, життя яких забрала війна, ми додаємо сил собі і ближнім у боротьбі з ворогом. Майдан і ця кровопролитна війна дали нам усім зрозуміти, що не потрібно легковажити нашою  незалежністю, бо тільки з озброєною армією, свідомим і відповідальним суспільством ми переможемо!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора