Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ВІДКРИТТЯ АЛЕЇ ПАМ'ЯТІ

Дата: 09.10.2023 14:55
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

8 жовтня 2023 року в Отинійській громаді відбулось відкриття та освячення Алеї пам’яті, на якій увіковічені імена тридцяти загиблих Героїв захисників України зі світлинами та описом бойового шляху з 2014 року. Алею встановлено біля пам’ятника Тарасу Шевченку в селищі Отинія.

На захід були запрошені рідні ГЕРОЇВ, священики, а також усі, хто мав можливість долучитися до гідного вшанування пам’яті наших захисників.

Розпочався захід з виконання Державного Гімну України. Пам’ять воїнів вшанували хвилиною мовчання, священики відправили панахиду за загиблими Героями України, до світлини кожного бійця поклали лампадки й квіти.

Захід емоційно важкий та надзвичайно душевний. Всі присутні не могли стримати сліз, адже рана від втрати свіжа і дуже болюча…

Кожен усвідомлює ціну незалежності, яку знову і знову доводиться відстоювати. Адже воїни, які загинули, віддали найдорожче – своє життя – заради того, щоб в їхніх сімей і в нас було майбутнє, щоб ми могли жити, вчитися, працювати.

Ми схиляємо голови перед родинами загиблих. Щира вдячність батькам за ГЕРОЇВ!!! Ми ніколи їх не забудемо. І хочемо лише одного – щоб дана Алея пам’яті не поповнювалась, тому що це найбільший біль для кожного з нас. Ми завжди будемо пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність нашої країни.

І нехай кожен, хто буде проходити і проїжджати повз, дивиться в очі загиблим Героям і ПАМ'ЯТАЄ, ЯКОЮ ЦІНОЮ...

Вічна пам’ять воїнам! Слава Україні! Слава українським захисникам!

Щира подяка всім, хто долучився до виготовлення пам’ятних стел та облаштування Алеї пам’яті, а саме: депутату Івано-Франківської обласної ради Олександру Левицькому, Володимиру Ямінському, Любомиру Данилюку, Петру Бойку, Мирославу Богаку, Михайлу Цібію, Івану Савчуку, Мирославу Семчуку, Василю Гузьо, Михайлу Крицькому, Назарію Хавлюку, Йосипу Крицькому, Ярославу Гейтоті, Володимиру Сеньковичу.

Окрема подяка Молодіжній раді при Отинійській селищній раді за допомогу в організації заходу.

Селищний голова                                                                       Олег САВЧУКФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора