A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

«Армія відновлення» - працюючи наближаємо Перемогу!

Дата: 24.05.2023 11:22
Кількість переглядів: 38

В рамках урядового проєкту «Армія відновлення» на Прикарпатті укладено 76 договорів на проведення суспільно корисних робіт, до яких залучено 344 особи з числа зареєстрованих безробітних, в тому числі 18 внутрішньо переміщених осіб. Усього за виконання суспільно корисних робіт по області виплатили вже понад 1,3 млн грн.

          Найчастіше безробітних Івано-Франківщини залучають до виконання таких видів  суспільно корисних робіт:

- надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам середовища;

- заготівля дров для опалювального сезону;

- ремонт і будівництво житлових приміщень;

- ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об'єктах забезпечення життєдіяльності;

- надання послуг в пунктах незламності;

- роботи, пов'язані з підтриманням громадського порядку;

- організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій;

- роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.

Завдяки організації суспільно корисних робіт вдається розв'язати низку актуальних для життєдіяльності громади питань, а також на деякий час залучити безробітних осіб до легальної зайнятості з гарантованим заробітком.

Нагадуємо, що до «Армії відновлення» може долучитися кожен охочий. Для цього потрібно звернутися до будь-якого підрозділу служби зайнятості за місцем перебування.

У разі участі в суспільно корисних роботах оплата праці здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами укладається строковий трудовий договір. Оплата праці не може бути нижчою розміру мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6700 грн, що є більшою за середню виплату допомоги по безробіттю.

Якщо у вас виникають будь-які питання щодо укладання договору на проведення суспільно корисних робіт, зверніться до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

 (066) 3711836


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора