A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

На Закарпатті ліквідовують спалах африканської чуми свиней

Дата: 22.05.2023 16:41
Кількість переглядів: 33

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, на території одного з лісомисливських господарств Ужгородського району Закарпатської області було підтверджено наявність захворювання на африканську чуму у дикої свині.

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу Львівською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби 17.05.2023 р. встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС), звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 001746 п.м./23 від 17.05.2023 р.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора