Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Подагра – що робити?

Дата: 10.05.2023 09:59
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Кажуть, що це захворювання літніх людей, але подагра не зявляється на порожньому місці в один день.

Це метаболічне захворювання і найбільш поширена форма запального артриту, коли кристали уратів відкладаються у суглобах і навколо них.  Подагра – бомба уповільненої дії у вашому організмі. При подагрі відбувається відкладання в різних тканинах солей сечової кислоти. Найбільше страдають суглоби. Хвороба завдає сильного болю, деформує суглоб і призводить до зниження якості життя.

При перших ознаках захворювання необхідно пройти обстеження у лікаря.

При подагрі необхідно дотримуватись суворої дієти.  Потрібно міняти харчові звички, тому що пурин, це те, що відкладається, а ви називаєте «солями» – продукт розпаду їжі. Такі продукти як: червоне м'ясо і риба, кава, какао, шоколад, сири, копченості, алкогольні напої необхідно обмежити, а копченості і алкоголь (особливо пиво) – викреслити із раціону.

Важливо витримувати питний режим – щодня випивати не менше 1,5 літри рідини та не допускати надмірної ваги. Можна і потрібно споживати рослинні продукти, які замінять вам потребу у білках і жирах – так звану фітотерапію. 

Контролюйте, лабораторно, вміст сечової кислоти в крові, дотримуйтесь дієти і ви поліпшити свій стан здоровя.

Зав. відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»    Василь КОЗОВИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора