Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

УВАГА ! ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД

Дата: 20.04.2023 11:18
Кількість переглядів: 75

    Фото без опису

З настанням літнього сезону значно загострюється пожежонебезпечна ситуація в лісових масивах: кількість пожеж в них зростає. Аналіз пожежної ситуації в лісових масивах впродовж останніх років свідчить про те, що на початок пожежонебезпечного періоду припадає близько 40 % пожеж від загальної їх кількості.

Пожежі виникають через необережне поводження з вогнем громадян під час їх перебування у лісах, зелених зонах, місцях масового відпочинку. Основним осередком пожеж є торішній трав’яний настил та низькорослі чагарники.

На низькому рівні залишається стан пожежної безпеки об’єктів сільгоспвиробників, що вказує на їх незадовільне ставлення до виконання протипожежних вимог.

У зв’язку з цим, з метою недопущення пожеж та забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь у період дозрівання врожаю і проведення жнив, просимо керівників сільськогосподарських підприємств вжити відповідних заходів щодо запобігання виникненню пожеж в пожежонебезпечний період у 2023 році.

Додатково інформуємо: відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, сухої природної рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну відповідальність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора