Отинійська селищна рада
Коломийського району Івано-Франківської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Принципи безпечного харчування

Дата: 07.03.2023 11:17
Кількість переглядів: 170

                                                                  Фото без опису

Безпечне харчування залежить від нас!

Потрібно відокремлювати сирі продукти від готових страв (тримайте в холодильнику птицю, сире м'ясо, морепродукти окремо від інших продуктів). Розташуйте ці продукти на полиці нижче готового до вживання – для того, щоб запобігти перехресного забруднення. Варто зберігати продукти в ємкостях з кришками і ретельно мити посуд.

Важливо проводити теплову обробку. Це стосується, в основному, приготування птиці, мяса, морепродуктів, яєць. Потрібно доводити страви з тушкованих продуктів і супи до кипіння. Важливо переконатися, що сік від птиці і мяса чистий, не рожевий. Старанно розігрівайте готову їжу. Не потрібно забувати про те, що тепловий вплив у мікрохвильовій печі може бути нерівномірним.

Потрібно дотримуватись температурного режиму (зберігати продукти при правильній температурі – 50). Не варто залишати їх при кімнатній температурі більше 2-х год.  Готувати  страви краще в невеликих кількостях.

Використовуйте воду чисту, а продукти безпечні. Мийте фрукти та овочі перед вживанням, обрізайте пошкоджені місця. Зверніть увагу на термін придатності продуктів харчування і правила зберігання.  

Дотримуйтесь цих порад, бережіть здоровя своє і рідних!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень