Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

3- березня Всесвітній день письменника

Дата: 03.03.2023 08:54
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Роль письменника у суспільстві надзвичайно важлива. Письменник — це очі, думки та совість суспільства. Честність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду являють справжнього письменника. Його пильні спостереження, влучні здогадки та передбачення є відгуком часу і в той же самий час — формотворчим элементом історичного періоду та його культурного пласту.

Утім Всесвітній день письменника – це не тільки професійне свято митців пера. У цей день закликають не забувати про те, що письменницька праця має нести правду і захищати свободу слова. Завдання бібліотек, як інформаційних та просвітницьких центрів, донести до читача культурні надбання нації, ознайомити із творчою працею письменників краю, країни, світового письменства. Для цього бібліотеками організовуються зустрічі з письменниками, презентації книг, влаштовуються виставки літератури та пропонують розширити свій кругозір підготовленими різноманітними добірками цікавої інформації.

Професія письменника нелегка, багатогранна і заслуговує глибокої поваги. Саме тому і був створений Всесвітній день письменника. Відзначають його не лише романісти, прозаїки, поети, памфлетисти, публіцисти, фантасти, фейлетоністи, новелісти, есеїсти та інші майстри слова. Його по праву вважають своїм журналісти, історики та блогери.

Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, стикаються з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або газеті – це теж праця письменника

Отинійщина щедра на творців віртуозного слова та майстрів у різних жанрах цього мистецтва, тому прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого свята. Нехай доля завжди буде до Вашої творчості щедра, сповнена незгасаючого натхнення та бажання творити нові шедеври прославляючи свій рідний край! Зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора