A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2023 07:43
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

21 лютого у всьому світі визнано Міжнародним днем рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави.

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.    

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора