A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

До уваги мешканців Отинійської селищної територіальної громади!

Дата: 06.02.2023 09:23
Кількість переглядів: 164

                                                               Фото без опису

Отинійська селищна рада наголошує, що спалювання листя, гілля, сміття, побутових відходів поблизу будинків та на відкритих територіях створює загрозу життю і здоров'ю оточуючих, може призвести до втрати майна, завдати значної шкоди довкіллю.

Щорічно, з настанням пожежонебезпечного періоду, на полях, пасовищах, пагорбах та вздовж доріг рухаються вогняні "фронти", якi знищують на своєму шляху все живе. У вогнi гинуть корисні комахи, якi зимують у верхніх шарах ґрунту. При спалюванні трави на присадибних ділянках або торішньої стернi на фермерських полях, вздовж дорiг, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, лiси, залiзничнi колії i навіть житлові будинки. Крiм того, погіршення видимості на автодорогах через дим вiд таких багать може стати причиною ДТП.

Спалювання листя, гілля, побутових відходів поблизу будинків суттєво забруднює навколишнє середовище і шкодить вашому здоров′ю та тих хто вас оточує!!! Листя, що тліє виділяє чадний газ, який потрапляє до організму людини, блокує діяльність еритроцитів, не дозволяє їм переносити кисень до клітин, а від них вуглекислий газ. При спалюванні відходів в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини такі як миш′як, ртуть, свинець та інші важкі метали, які негативно впливають на роботу серцево-судинної, дихальної, імунної систем, можуть стати причиною ракових захворювань та безпліддя.

За даними  Державного пожежно-рятувального поста смт Отинія 7 Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області в Отинiйськiй селищній територiальнiй громадi станом за 2022 рік виникло 72 пожежі.

Нагадуємо, відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, на об’єктах благоустрою забороняється:

вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, сміття, траву, гілки, деревину, сніг, листя тощо;

спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки.

Спалювати листя категорично забороняється.

Листя, подрібнені гілки, деревину, рослини і трав'янисті рештки квітково-декоративних рослин та скошених газонних трав необхідно використовувати для приготування компостів, садових земель та інших органічних добрив.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора