A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Держпродспоживслужба провела онлайн-семінар з питань організації харчування в закладах дошкільної освіти міста Івано-Франківська

Дата: 30.11.2022 11:50
Кількість переглядів: 107

Держпродспоживслужба провела онлайн-семінар з питань організації харчування в закладах дошкільної освіти міста Івано-Франківська

29 листопада 2022 року спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та Івано-Франківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели практичний семінар у онлайн-форматі з керівниками та медичними сестрами закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська.

На семінарі вкотре обговорено нормативно-правові акти щодо організації харчування дітей в закладах освіти;  розібрано помилки, які найчастіше трапляються при складанні примірних сезонних меню; наголошено на необхідності посилення контролю за роботою холодильного обладнання та умовами зберігання продуктів харчування, котрі швидко псуються, особливо в умовах відсутності електроенергії.

Профілактика харчових отруєнь в організованих дитячих колективах  та забезпечення дітей безпечним та якісним харчуванням є одним із важливих питань роботи закладу освіти в умовах воєнного стану.

Тому в даних умовах одним з пріоритетів роботи Держпродспоживслужби є забезпечення здійснення  заходів державного нагляду (контролю) за організацією харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у відповідності до Плану дій Уряду, Указу Президента України від 07.12.2019 № 894 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Кінцевою метою реформи є впровадження сучасних стандартів з організації харчування, внесення коректив в примірні меню відповідно до сезонності продуктів харчування з урахуванням нових рецептур, розроблення нових технологічних  карток для приготування страв, покращення матеріально-технічної бази їдальнь (харчоблоків) закладів освіти, стану організації харчування учнів та вихованців, розбудова системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора