A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Дата: 09.11.2022 08:14
Кількість переглядів: 92

          Фото без опису

Щорічно, 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, приурочений київському літописцю Нестору – послідовнику творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Рідна мова і писемність - це основа у становленні кожного народу і нації. У ній - ідентичність, сьогодення і майбутнє. Українська мова і писемність допомагала нам століттями берегти свою самобутність, передавати знання, пам’ятати про те, ким ми є.
Вишукана й могутня, вічна у народній пісні і в щирій молитві українська мова зачаровує своєю милозвучністю, довершеністю, здатністю виражати найтонші вияви думок і почуттів.

Однак шлях розвитку нашої рідної мови був нелегким. За неї боролись, звеличували у своїх творах сини і доньки України – Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка та багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини.

Сьогодні  український народ змушений доводити своє право бути самостійним, відстоювати цінності і свободу, захищати рідну мову в кривавій, неоголошеній та підступній війні з російським агресором.

Спільне завдання всіх нас - зміцнювати авторитет і престижність української мови, утверджувати рідне слово як духовну основу державності.

Робімо все, кожен на своєму місці, для того, щоб берегти і примножувати те велике надбання, яке виплекали наші пращури, яке розвивали і продовжують розвивати наші славні земляки.

Пам'ятаймо заповіти українських класиків та робімо висновки із нашої історії.

Хай вічно звучить українська мова!

           Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора