A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Прийміть щирі вітання  із святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисників і захисниць  України, Днем Українського козацтва, 80-річчя створення Української повстанської армії! 

Дата: 14.10.2022 08:40
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Сьогодні 14 жовтня 2022 року прийміть щирі вітання  із святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисників і захисниць  України, Днем Українського козацтва, 80-річчя створення Української повстанської армії! 

Сьогодні, коли Україна відстоює незалежність у повномасштабній війні з росією, ці пам’ятні дати тісно переплітаються. Їх поєднує боротьба за державність проти московського режиму.

Для українців сьогодні слова «захисник» і «захисниця» – не формальність чи красива фраза. Після 24 лютого 2022 року для всіх цивільних громадян України захист, який неймовірно дорогою ціною надають наші захисники, – це те, що справді рятує.

Нажаль у тимчасово окупованих містах і селах російський режим чинить злочини, які, як ми всі вважали, після Другої світової війни залишилися в минулому.

Розпочата росією війна у 2014-му, а потім і повномасштабне вторгнення спонукали сотні тисяч українців узяти до рук зброю і стати на захист.

Водночас, це не є виключно явищем сучасності. Маємо приклади з нашого минулого, коли українці масово підіймалися на збройну боротьбу за право на свободу та ідентичність. Один із таких прикладів – історія Української повстанської армії.

УПА стала продовженням визвольного руху періоду Української революції 1917–1921 років, а також Української військової організації та Організації українських націоналістів, які виникли після та у відповідь на втрату незалежної української державності на початку 1920-х.

Сьогодні Збройні сили України воюють із тим же ворогом, з яким вела боротьбу УПА.

Віримо, що саме в наш час ми переможемо. Це важливо для України – для самого існування нашої ідентичності, культури та держави, адже ми всі знаємо, що російський режим націлений на геноцид українців.

Сьогодні ми просимо Пресвятої Владичиці її Покрову над нами. Бажаю усім нам найшвидшої перемоги, звитяг і глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців. Молимось за вас, воїни України!  

З повагою, 

селищний голова                    Олег САВЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора