A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

САМОВІЛЬНЕ СПАЛЮВАННЯ ЛИСТЯ ТА СУХОЇ ТРАВИ – КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ!

Дата: 12.10.2022 09:35
Кількість переглядів: 115

З настанням осінньої пори мешканці приватних житлових будинків починають проводити активний благоустрій ділянок та домогосподарств, спалюючи опале листя, суху траву та сміття.

Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та є небезпечними для життя та здоров’я населення.

Разом з тим, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

При згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму, до складу яких входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. У тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що може викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин. Крім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання листя і сухої трави призводить до знищення екосистеми.

Отинійська селищна рада звертається до усіх жителів нашої громади та закликає НЕ СПАЛЮВАТИ листя та інші рослинні рештки, не шкодити довкіллю та здоров’ю громадян!

Із залишків сухої рослинності можна виготовляти компости, які в майбутньому стануть чудовим органічним добривом для рослин вашого саду чи городу.

Дбаймо про своє здоров’я та здоров’я інших! Бережіть навколишнє середовище!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора