A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 03.10.2022 08:26
Кількість переглядів: 145

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Фраківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

За результатами аналізу вимірювань природного радіаційного фону на Прикарпатті  можна визнати як радіаційно безпечним.

Показники потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території м. Івано-Франківська станом на 30 вересня 2022 року  становить  0,14 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.).  За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.

Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах на агропродовольчих ринках:

- овочі (середній вміст Cs – 28,19-32,04 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));

- фрукти (середній вміст Cs – 53,11-57,43 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));

- ягоди дикорослі (середній вміст Cs – 112,47-185,47 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));

- гриби свіжі (середній вміст Cs – 126,43-196,24 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг)).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора