A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ПРОЙТИ МЕДОГЛЯД – ЦЕ НЕОБХІДНО ДЛЯ ВСІХ

Дата: 27.06.2022 13:53
Кількість переглядів: 199

ПРОЙТИ МЕДОГЛЯД – ЦЕ НЕОБХІДНО ДЛЯ ВСІХ

Фото без опису

Мета будь-якого медичного огляду полягає в тому, щоб з'ясувати, чи не хворий громадянин. Якщо ж він не зовсім у «формі», слід визначити, чи не стане його недуга на заваді навчанню, роботі, та взагалі, наскільки шкідливим буде контакт хворої людини із оточуючими.

Так, для громадян, які виконують певні види робіт, передбачено обов'язкове проходження медичного огляду перед тим, як вони почнуть виконувати свої трудові обов'язки. Однак проконтролювати це має роботодавець. Докладніше про це поговоримо в цій публікації.

У деяких випадках приватні підприємці можуть допустити до виконання трудових обов'язків своїх працівників тільки після того, як останні пройдуть медичний огляд.

Зокрема, цього потребують норми:

1) санітарного законодавства, якщо робота працівників пов'язана з обслуговуванням населення (Закон № 4004, Закон № 1645);

2) трудового законодавства в межах охорони праці самих працівників, якщо умови праці відрізняються від стандартних чи їм не виповнилося 21 року (КЗпП, Закон про охорону праці, Закон № 4004).

Отже, стаття 21 Закону № 1645 установлює обов'язковість медоглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення та може привести до розповсюдження інфекційних хвороб.

У цій же статті зазначено, що дані про результати обов'язкових профоглядів заносяться до особових медичних книжок працівників, які  зберігаються по місцю роботи.

Відповідальність за невчасне проходження медичного огляду несе роботодавець.

 

Зав. відділення епідеміологічного нагляду

(спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань     В.С. Козовий

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора