A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Про проведення заходів з благоустрою та впорядкування територій в громаді

Дата: 02.05.2022 09:36
Кількість переглядів: 654

  Про проведення заходів з благоустрою та впорядкування територій в громаді

Фото без опису        

З 16 березня до 16 квітня 2022 року проведено місячник благоустрою територій населених пунктів Отинійської селищної територіальної громади, згідно з рішенням виконавчого комітету Отинійської селищної ради   від 22.02.2022 № 30/2022.

ДНЗ «Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій», Отинійським ККП, КНП «Отинійська районна лікарня», відділами освіти, культури, молоді та спорту Отинійської селищної ради, старостами старостинських округів були розроблені плани заходів щодо проведення місячника благоустрою, направленого на приведення прилеглих, закріплених, підзвітних та підпорядкованих територій і об’єктів у належний санітарно-технічний стан, озеленення, благоустрій ділянок та подвір’їв.

Старостами старостинських округів, Отинійським ККП, навчальними закладами, мешканцями громади з залученням працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, розташованих на території громади і внутрішньо переміщених осіб у період з 16.03.2022 по 16.04.2022 організовані і проведені заходи з прибирання приватного та багатоквартирного сектору, придорожніх територій, тротуарів, автобусних зупинок, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів, місць почесних поховань, інших об’єктів масового перебування і відпочинку населення, очищення від сміття берегів водойм і річок, ліквідацію сміттєзвалищ, оновлення дорожніх розміток, огорож, елементів дорожньої інфраструктури, обрізання дерев і кущів, видалення зелених насаджень, озеленення та благоустрій.

В закладах загальної середньої і дошкільної освіти упорядковано і очищено від листя, гілля, сміття та приведено до належного санітарно-технічного стану території загальною площею 288 295 м2, у тому числі: підзвітні, прилеглі та прибудинкові (4 га) території, стадіони, канави, пам’ятники воїнам, загиблим у ІІ світовій війні, пам’ятник поету-пісняру М.Бакаю, кладовища та зелені зони.

Ліквідовано 3 несанкціонованих сміттєзвалища. Вивезено на полігон твердих побутових відходів, 13 м3 відходів, зібраних на цих сміттєзвалищах.

На сходах і сходинках до будівель закладів освіти оновлено фарбування попереджувальних смуг, а також оновлено фарбування ігрового та спортивного обладнання прогулянкових майданчиків у дошкільних навчальних закладах. Здійснено чищення каналізації та профілактику санвузлів, миття вікон ззовні та всередині будівель, лакування підлоги в закладах освіти.

Виконано впорядкування (обрізання) зелених насаджень (дерев та кущів), живоплотів, побілку садових дерев, мостів, чищення тротуарних доріжок, підбілювання бордюрів, прогулянкових павільйонів в дошкільних навчальних закладах (поновлення побілки).

Облаштовано квітники, клумби та газони, посіяно квіти (чорнобривці, айстри, майори) і траву на площі 2719 м2. Здійснено благоустрій новостворених газонів (підвезення землі, висівання газонної трави), впорядкування експериментально-дослідницьких ділянок (висаджування цибулі, квасолі посів петрушки, кропу, щавлю тощо ).

Проведено виховні бесіди на екологічну тематику, години класного керівника «Ми – діти природи». У рамках екологічної акції «Посади дерево і збережи його» на території навчальних закладів додатково висаджено 50 кущів (калини, бузку, туї золотистої) та 101 дерево (у т.ч. магнолії, вишні, черешні, інші фруктові дерева).

Підведені підсумки проведення акції «За чисте довкілля» та Дня довкілля. У заходах взяло участь 382 особи.

ДНЗ «Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій» в рамках місячника благоустрою приведено до належного стану підзвітну, прилеглу та закріплену територію, пофарбовано 50 м огородження навколо ліцею та бордюри по вул. Січових Стрільців, ліквідовано 2 сміттєзвалища, посаджено     95 дерев хвойних порід, 5 горіхів та 19 кущів самшиту.

Заходи з благоустрою в навчальних закладах громади були проведені з врахуванням карантинних обмежень та з дотримання безпеки через введення воєнного стану в Україні.

У рамках місячника благоустрою в КНП «Отинійська районна лікарня» Отинійської селищної ради пофарбовано пандуси перед стаціонаром та поліклінікою (2 од.), побілено 30 м. п. (60 м2) бетонного паркану від дороги по вул. Січових Стрільців, прибрано територію лікарні від сміття, ліквідовано стихійне сміттєзвалище на господарській території закладу (0,8 га), оброблено клумби та висіяно насіння квітів, поновлено розмітку для автотранспорту та побілено бордюри на території стаціонару, облаштовано додаткове місце для вивішування Державного Прапора України і придбано новий прапор.

Закладами культури, молоді та спорту виконано: прибирання прилеглих територій, побілку бордюрів, санітарну обрізку дерев і кущів, очищено від торішнього листя, сміття та гілок прилеглі території та канави.

В місячнику взяло участь 46 працівників закладів культури та спорту, якими висаджено 50 дерев (с. Торговиця)та 12 кущів (с. Закрівці).

 З метою забезпечення своєчасного видалення аварійних, сухостійних та дерев, що знаходяться у незадовільному стані (стовбурна гниль, пошкодження стовбура, створення аварійної ситуації (нахил 30-450), перевищення вікової межі, розташування в охоронних зонах газових та електро комунікацій, тощо) станом на 30.04.2022 комісією з обстеження зелених насаджень обстежено       184 дерева по вул. Колійова, 3 А в смт Отинія, вздовж дороги Отинія-Виноград (біля р. Стебник), по обочині частини дороги Виноград-Ворона (біля лісу «Пустушек»), на території кладовища в смт Отинія, АЗПСМ смт Отинія, ОСББ «Карпати-Отинія», Торговицького ліцею, центрального скверу по вул. Свободи і скверу біля пам’ятника С. Височана в смт Отинія, з яких підлягає видаленню 179 дерев.

Юридичним та фізичним особам видано 13 актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

         Отинійським ККП проведені роботи з видалення та омолодження дерев, очищення  вивезення сміття з об’єктів інфраструктури, очищення обочин доріг, прибирання зелених зон.

Відділом житлово-комунального господарства, інвестицій та соціально-економічного розвитку проведено 12 рейдів та перевірок санітарного стану прилеглих і закріплених територій, надано 36 приписів щодо порушень Правил благоустрою території населених пунктів Отинійської селищної територіальної громади, а саме: утримувати у гідному санітарному стані прилеглі території, припинити самовільне скидання рідких побутових відходів (нечистот), своєчасно вивозити сміття та відходи.

Власникам рекламних конструкцій направлені листи щодо утримання в належному санітарно-технічному стані спеціальні конструкції зовнішньої реклами. РФ «Львівська залізниця»  АТ «Українська залізниця» направлено лист, щодо недопущення забруднення та засмічення підпорядкованих територій.

На територіях лісового господарства висаджено 13,86 тис. дерев загальною площею 4,1 га, у тому числі: Коломийським САЛГ ОКП "Івано-Франківськоблагроліс" було висаджено 0,1 тис. дерев хвойних порід та 7,1 тис. листяних дерев загальною площею 2.1 га, Державним підприємством «Коломийське лісове господарство» 1,66 тис. хвойних дерев та 5 тис. дерев листяних порід.

Старостами старостинських округів проводилась відповідна роз'яснювальна робота з населенням щодо дотримання чистоти па порядку на території громади, укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів та залучення мешканців до прибирання своїх і прилеглих територій.

 

Інформація підготовлена відділом житлово-комунального господарства, інвестицій та соціально-економічного розвитку



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора