A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Про дотримання вимог діючого законодавства у сфері реклами

Дата: 13.04.2022 20:24
Кількість переглядів: 213

Про дотримання вимог діючого законодавства у сфері реклами

На Прикарпатті відновлюється робота малого та середнього бізнесу. Крім того, збільшується кількість підприємств, які переїхали з населених пунктів, де ведуться активні бойові дії. Тому, з метою інформування про свою підприємницьку діяльність оновлюється рекламний контент, який не завжди відповідає вимогам законодавства.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами, що навіть в умовах воєнного стану необхідно дотримуватись вимог діючого законодавства в тому числі у сфері реклами.

Нагадаємо, що вимоги до реклами передбачені Законом України «Про рекламу» № 270/96-ВР від 3 липня 1996 року (зі змінами), основними принципами якого є:

- законність, точність, достовірність, використання форм та засобів, які не завдають споживачеві реклами шкоди;

- реклама не повинна підривати довіру суспільства до реклами та повинна відповідати принципам добросовісної конкуренції,

- реклама не повинна містити інформації або зображень, які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності,

- реклама повинна враховувати особливу чутливість дітей і не завдавати їм шкоди.

З метою попередження порушень, захисту споживачів реклами та забезпечення добросовісної конкуренції, для отримання консультацій слід звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області тел.(0342)559617, ifyzps@ukr.net.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора