A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

До уваги мешканців Отинійської селищної територіальної громади!

Дата: 30.03.2022 15:41
Кількість переглядів: 216

До уваги мешканців Отинійської селищної територіальної громади!

Фото без опису

Отинійська селищна рада наголошує, що спалювання листя, гілля, сміття, сухої трави на відкритих територіях та поблизу будинків створює загрозу життю і здоров'ю оточуючих, може призвести до втрати майна, завдати значної шкоди об’єктам критичної інфраструктури і довкіллю.

Так, за інформацією Західного територіального управління обслуговування мережі Національної енергетичної компанія «Укренерго»

продовжуються підпали сухої трави під об’єктами критичної інфраструктури - магістральними лініями електропередачі напругою 220-750 кВ.

Через горіння трави під проводами ПЛ 750 кВ та ПЛ 220 кВ мали місце вимкнення цих повітряних ліній електропередачі та розвантаження Рівненської АЕС. Це призвело до послаблення надійності електропостачання споживачів Львівської та Закарпатської областей, що в даній ситуації є неприпустимим. 

         Згідно з Правилами охорони електричних мереж, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.1997 № 209 та Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів» в охоронних зонах забороняється виконувати будь-які дії, які можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їхні пошкодження або нещасні випадки.

Також Законом України від 13.04.2020 № 556-ІХ внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та до Кримінального кодексу України щодо суттєвого збільшення штрафів за відповідні правопорушення.

Просимо не допускати підпалу сухої трави та сухостою!

Додатково зазначаємо: листя, подрібнені гілки, деревину, рослини і трав'янисті рештки квітково-декоративних рослин та скошених газонних трав необхідно використовувати для приготування компостів, садових земель та інших органічних добрив.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора