A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Рекомендації щодо проведення профілактичної та заключної дезінфекції в екстремальних умовах.

Дата: 14.03.2022 16:26
Кількість переглядів: 175

Рекомендації щодо проведення профілактичної та заключної дезінфекції в екстремальних умовах.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надає громадянам, підприємствам, громадським організаціям рекомендації з приготування та застосування робочих розчинів хлорного вапна.

Порядок приготування освітленого розчину - 10% розчину хлорного вапна: 1 кг хлорного вапна розчинити невеликою кількістю води і розмішати до однорідної кашкоподібної консистенції. Додати води до отримання розчину об’ємом 10 літрів, знову перемішати. Закрити кришкою і залишити в темному місці на 24 години.

Через 24 години прозорий розчин злити в тару з темного скла, закрити корком або кришкою і зберігати в прохолодному місці. Термін придатності такого розчину 5 днів.

З 10% розчину хлорного вапна готують робочі розчини:

• 0,2% розчин – приготування: беремо 200 гр 10% розчину + 9,8 л води (для дезінфекції столового посуду, експозиція 10 хв.);

• 0,5% розчин – приготування: беремо 500 мл 10% розчину + 9,5 літра води (для дезінфекції панелей, стін, дверей);

• 1% розчин – приготування: беремо 1 л 10% розчину + 9 літрів води (використовується для дезінфекції підлоги, прибирального інвентарю, нічних горщиків);

• 2% розчин – приготування: беремо 2 л 10% розчину + 8 літрів води (для протирання виробничих столів, для дезінфекції обладнання, внутрішньоцехової тари та інвентарю, автотранспорту шляхом замочування в 2% розчині хлорного вапна, експозиція 10 хв.);

• 5% розчин – приготування: беремо 5 л 10% розчину + 5 літрів води (для дезінфекції унітазів);

• 10% розчин – для дезінфекції контейнерів для сміття;

• сухим хлором можна дезінфікувати вуличні вбиральні, біовиділення (кал, сечу, мокроту, рвотні маси). Поверхня, на яку наносять сухе хлорне вапно, має бути зволожена.

Обробка місць зберігання хліба

1% розчин оцтової кислоти використовується для дезінфекції полиць, шаф, прилавків для зберігання хліба, а також розробного інвентарю для розрізання хліба (ножи і розробні дошки для хліба).

Дезінфекція яєць:

В першій ємності яйця замочуються в теплій воді на 5 хв.

В другій ємності яйця замочуються в 0,5% розчині кальцинованої соди на 5-10 хвилин.

В третій ємності яйця замочуються в 2% розчині хлорного вапна протягом 5 хв.

Після чого яйця промивають протічною водою.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора