A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Коломийська міськрайонна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості долучилася до пошуку кандидатів у патронатні вихователі

Дата: 10.02.2022 15:55
Кількість переглядів: 216

Коломийська міськрайонна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості долучилася до пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

Фото без опису

     Постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 № 893 затверджено Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, який визначає механізм запровадження та організації функціонування сім’ї патронатного вихователя, надання послуги патронату над дитиною, яка перебуває у складних життєвих обставинах, здійснення заходів щодо її захисту та забезпечення права на догляд, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі.

     З метою ознайомлення безробітних із комплексом послуг служби зайнятості, а також іншими можливостями зайнятості, 04 лютого 2022 року для фахівців та клієнтів Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості було організовано тематичний семінар «Що таке патронатна сім’я і як стати патронатним вихователем» за участю начальника відділу активної підтримки безробітних Гінчицької Н.П.

      Учасникам заходу надали інформацію про сімейний патронат, розповіли, хто такі патронатні вихователі, основні вимоги до вихователів, який порядок створення патронатної сім’ї, а також розглянули питання фінансування та перелік документів для оформлення послуги патронату. Патронат над дитиною – це не тільки корисна справа, це робота тимчасового характеру, адже за виховання дитини вихователь отримує грошове забезпечення та період цієї послуги зараховується до страхового стажу, однак вони обов’язково повинні пройти курси спеціальної підготовки й відповідати іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

     Такий спосіб зайнятості має на меті розв’язати родинні проблеми шляхом тимчасової опіки над дитиною, аби вона не потрапила в інтернат, а виховувалася у сімейній атмосфері. Дитина в патронатній сім’ї може перебувати до 6 місяців, потрапити туди з різних причин: якщо батьки розлучаються, захворіли, не мають можливості доглядати за дитиною, навіть через стихійне лихо. Після закінчення терміну перебування у патронатній родині діти повернуться до батьків або їх віддають на всиновлення.

    Центром зайнятості 01 лютого 2022 року було працевлаштовано 1 особу патронатним вихователем згідно Договору про патронат над дитиною укладеним за участі виконавчого комітету Коломийської міської ради.

     Фахівці центру зайнятості інформують зареєстрованих безробітних про суть та зміст патронату над дитиною та про можливість подання документів як кандидата у патронатні вихователі до служби у справах дітей для первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі.

    В інформаційному секторі філії розміщені   інформаційні та презентаційні матеріали, з якими є можливість ознайомитися та визначитися щодо участі у відборі в патронатні вихователі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора