A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Розпочата кампанія імунізації проти поліомієліту дитячого населення.

Дата: 03.02.2022 11:49
Кількість переглядів: 267

ОБЕРІГАЙТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ ВІД ВАЖКОЇ НЕДУГИ!

Міністерством охорони здоров’я України, з метою реагування на спалах поліомієліту в країні (Рівненська та Закарпатська області), відповідно наказу МОЗ України від 30.12.2021р №2922 «Про затвердження Плану заходів з реагування на спалах циркулюючого вакциноспорідненого поліовірусу тип 2»,  розпочата кампанія імунізації проти поліомієліту дитячого населення.

             Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання, яке викликає поліовірус. Перебіг хвороби характеризується ураженням центральної нервової системи, з виникненням парезів і паралічів, іноді може закінчуватися смертю хворого. Вірус поліомієліту поширюється від людини до людини через грязні руки, фекалії, слину, особливо через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п’яти років.

           Поліомієліт невиліковний, на сьогодні не існує спеціального противірусного лікування цього захворювання. Але його поширенню можна запобігти завдяки щепленням: дітей вакцинують у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 і 14 років. Шістьох доз вакцини достатньо, щоби сформувався імунітет до поліомієліту до кінця життя.

Ліків проти поліо не існує. Єдиним захистом є вакцинація.

          Сьогодні загроза інфікування поліомієлітом серед дітей особливо висока.   Якщо ви маєте дітей до 6 років і пропустили щеплення від поліо (відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень їх роблять у 2, 4, 6 і 18 місяців, 6 і 14 років), будь ласка, відвідайте Вашого сімейного лікаря, щоб надолужити пропущені дози. Це допоможе захистити дитину від інфікування та невиліковного паралічу.
 


 Начальник Коломийського районного                                                                 відділу ДУ «Івано-Франківський                                                                        ОЦКПХ МОЗ» ІВАН КОВАЛЬЧУК

 


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора