A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Особливості працевлаштування іноземців в Україні.

Дата: 20.01.2022 10:54
Кількість переглядів: 190

Особливості працевлаштування іноземців в Україні

Якщо роботодавець планує взяти на роботу громадянина іншої держави, то повинен пам'ятати, що дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства видається безпосередньо роботодавцю, який самостійно готує і подає передбачені законодавством документи до служби зайнятості.

Перелік документів, необхідних для отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, визначено статтею 42 розділу VII «Застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні» Закону України «Про зайнятість населення».

Загальною вимогою для отримання дозволу на працевлаштування іноземця є виплата роботодавцем заробітної плати у розмірі не менше, ніж:

-              п'ять мінімальних заробітних плат – іноземним найманим працівникам у громадських об'єднаннях, благодійних організаціях та навчальних закладах;

-              десять мінімальних заробітних плат – для всіх інших категорій найманих працівників.

Вимоги до рівня заробітної плати не поширюються на:

-              іноземних ІТ-професіоналів;

-              засновників та учасників юридичної особи, створеної в Україні.

Регіональний центр зайнятості ухвалює рішення про видачу дозволу протягом семи робочих днів з дня отримання заяви та доданих до неї документів, а при продовженні дії дозволу – протягом 3 робочих днів.

За умови отримання позитивного результату, роботодавець протягом 10 робочих днів за видачу дозволу на працевлаштування іноземця вносить відповідну плату, розмір якої залежить від строку дії виданого дозволу та може становити від двох до шести прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подані документи (з 01 січня 2022 року – 2 481 грн).

Роботодавець має укласти з іноземцем трудовий договір (контракт) не пізніше, ніж за 90 календарних днів з дати видачі дозволу та в десятиденний строк після його укладання надати копію договору, засвідчену роботодавцем до служби зайнятості.

Також звертаємо увагу роботодавців, що постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 р. № 13 «Про внесення змін у додатки 1 і 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 858» внесено зміни до форм заяв про отримання та продовження дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Застосування праці іноземців та осіб без громадянства без оформлення відповідного дозволу буде порушенням закону і спричинить відповідальність!

 

За детальною інформацією звертайтеся до Івано-Франківського обласного центру зайнятості або за телефоном (03422) 75 56 24.

Відділ організаційно-інформаційної роботи

та архівної справи Івано-Франківського обласного центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ, 

76002

(0342) 755614

(066) 3711836

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора