A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

НАГАДУЄМО ПРО СВОЄЧАСНЕ ОЧИЩЕННЯ ТЕРИТОРІЙ ВІД СНІГУ ТА ЛЬОДУ 

Дата: 17.12.2021 14:26
Кількість переглядів: 335

НАГАДУЄМО ПРО СВОЄЧАСНЕ ОЧИЩЕННЯ ТЕРИТОРІЙ ВІД СНІГУ ТА ЛЬОДУ 

                                                                                                                                          

 

В зв’язку з погіршенням погодних умов Отинійська селищна рада нагадує що, відповідно до Правил благоустрою населених пунктів Отинійської селищної територіальної громади, керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, в тому числі орендарі приміщень, власники приватних домоволодінь зобов’язані забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду прилеглих та закріплених за ними територій. Зимове прибирання суб’єктами у сфері благоустрою відповідних територій повинне забезпечувати нормальний рух пішоходів та транспорту.

Роботи по прибиранню снігу та льоду необхідно розпочинати з настанням снігопаду. Очищенню від снігу у першу чергу підлягають тротуари, території, прилеглі до торговельних центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів, ринків та інших об’єктів торгівлі, а також ларьків, кіосків, інших об’єктів виносної/вуличної торгівлі на відстані 15 метрів навколо них. Функція очищення від снігу покладається на суб’єктів господарювання, що експлуатують вказані об’єкти.

У першу чергу рекомендується проводити:

- оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації;

- згрібання та підмітання снігу;

- розчищення снігових валів.

Крім того, необхідно організувати своєчасне очищення дахів, водостічних труб, карнизів від льоду та вжити заходи безпеки: встановити огорожі на тротуарі, пішохідних зонах і негайно забезпечити прибирання скинутого снігу та льоду.

Звертаємось до керівників підприємств усіх форм власності, голів ОСББ та жителів Отинійської селищної територіальної громади - власників житлових будинків, із проханням вжити всі необхідні заходи для створення комфортного та безпечного пересування мешканців і гостей громади у зимовий період.

У разі бездіяльності щодо забезпечення чистоти та порядку і невиконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою населених пунктів Отинійської селищної територіальної громади, відповідальні особи несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

 

Довідково:

 

Стаття 152 КУпАП: Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (850 - 1700 грн).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора