A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

14.12.2021, генеральний директор ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» Руслан Савчук взяв участь у «круглисвому столі» пряченому питанню ведення пацієнтів з туберкульозом

Дата: 15.12.2021 11:04
Кількість переглядів: 303

14.12.2021, генеральний директор ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» Руслан Савчук взяв участь у «круглому столі» присвяченому питанню ведення пацієнтів з туберкульозом амбулаторно на первинному рівні медичної допомоги. Такий захід проводиться вдруге за ініціативи Центру громадського здоров’я України.

«Туберкульоз, на жаль, залишається не тільки медичною, але й соціальною проблемою та потребує спільних зусиль від державних органів влади, Центру контролю та профілактики хвороб, як представника МОЗ на території нашої області, закладів охорони здоров’я та неурядових організацій», - зазначив у своєму виступі Руслан Савчук.

Головний державний санітарний лікар області акцентував увагу на недопущенні ігнорування проблеми туберкульозу через пандемію COVID-19, особливо на первинному рівні медичної допомоги.

Посадовець запропонував об’єднати зусилля Центру контролю та профілактики хвороб, Департаменту охорони здоров’я та фтизіатричної служби області в проведенні моніторингу захворюваності, спільних навчань для лікарів первинної медичної допомоги відповідно до вимог державної Стратегії боротьби з туберкульозом.

Також Руслан Савчук наголосив, що невід’ємною складовою профілактики туберкульозу залишається своєчасна імунізація новонароджених вакциною БЦЖ. На жаль, на сьогодні охоплення вакцинацією складає тільки 52%, що в майбутньому може стати однією з причин росту захворюваності на туберкульоз.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора